Binaire Aanvullingscalculator Conversie tussen binair en decimaal, ondersteuning voor getekende getallen en aanvullingsberekeningen

Conversieresultaat
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Functionaliteit van de Binaire en Aanvullingsconverter:

Deze tool maakt conversies mogelijk tussen getallen in binaire en decimale representaties. Zowel positieve als negatieve getallen kunnen worden geconverteerd, en de resultaten van aanvullingen van 1 en 2 kunnen worden verkregen, waarbij ook de invoer van aanvullingen wordt ondersteund om de oorspronkelijke binaire getallen te verkrijgen.

Wat zijn Aanvullingen?

In de informatica is een aanvulling een manier om negatieve getallen voor te stellen. De meest gebruikelijke aanvullingen zijn de aanvulling van 1 en 2. De aanvulling van 1 wordt verkregen door elk bit in de binaire representatie om te keren (0 wordt 1 en 1 wordt 0). De aanvulling van 2 wordt verkregen door 1 toe te voegen aan de aanvulling van 1. Deze methode wordt veel gebruikt in moderne computersystemen omdat het de operaties van optellen en aftrekken vereenvoudigt. Bijvoorbeeld, als we een binair getal hebben van 8 bits 10011011, dan is de aanvulling van 1 01100100 en de aanvulling van 2 01100101. Voor meer informatie, zie Aanvulling van 2.

Hoe Worden Aanvullingen Gebruikt?

In de informatica heeft het gebruik van aanvullingen om negatieve getallen voor te stellen en ermee te werken verschillende belangrijke voordelen:

  • Vereenvoudiging van Hardware-ontwerp: Het gebruik van aanvullingen kan de hardware-implementatie voor optel- en aftrekoperaties vereenvoudigen. Bijvoorbeeld, om A-B te berekenen, hoef je alleen maar B om te zetten naar zijn aanvulling en vervolgens A aan die aanvulling toe te voegen. Op deze manier kan dezelfde opteller worden gebruikt voor zowel optel- als aftrekoperaties.
  • Besparing van Geheugenruimte: Het gebruik van aanvullingen maakt onderscheid tussen positieve en negatieve getallen in de binaire representatie alleen met het meest significante bit (tekenbit). Hierdoor is er geen extra ruimte nodig om het teken van een getal op te slaan.
  • Gemak bij het Vergelijken van Getallen: In het aanvullingssysteem kunnen twee binaire getallen direct worden vergeleken zonder rekening te houden met hun teken. Dit komt doordat in het aanvullingssysteem voor elk paar getallen A en B, als A > B, dan zal de binaire representatie van A altijd groter zijn dan de binaire representatie van B.

Methoden voor decimaal naar binair conversie in verschillende programmeertalen

JavaInteger.toBinaryString(decimal_number)
JavaScriptlet binary = decimal_number.toString(2);
Microsoft .NET / C#string binary = Convert.ToString(decimal_number, 2);
Pythonbinary = bin(decimal_number)[2:]
Rubybinary = decimal_number.to_s(2)
Go import strconv
binary := strconv.FormatInt(decimal_number, 2)

Informatiegebied: (Alle functies op deze website zijn gratis en worden onderhouden via advertenties en sponsors)

X
Zakelijke Samenwerking:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});