Onderhoudsmarge Calculator Bereken Knipbedrag en Onderhoudsmarge

Berekent de huidige onderhoudsmarge van financiële instrumenten met financierings-/hefboomfuncties en hoeveel u moet storten wanneer de prijs daalt. Deze functie kan ook worden gebruikt om de gedwongen liquidatieprijs van eeuwigdurende futures-contracten te berekenen.

Uw Betaling:
0
in de eenheid
Financieringsbedrag:
0
in de eenheid
Het resultaat wordt automatisch weergegeven zodra alle velden zijn ingevuld.
Onderhoudsmarge = Huidige Totale Waarde / (Financieringsbedrag - Later toegevoegde extra marge)
= ( X ) / (0 - 0)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Wat is Gedwongen Liquidatie?

V: Als de waarde van financiële producten die u hebt gekocht sterk daalt, kunt u worden gedwongen ze te verkopen omdat u ze op krediet hebt gekocht!

Op de markt zijn er veel financiële producten en hefboomwerktuigen die uw winsten kunnen vergroten, maar die ook grotere risico's met zich meebrengen. Wanneer beleggers garanties verstrekken aan serviceproviders en geld lenen om producten te kopen met een waarde die hoger is dan de garanties, wordt dit "handelen op marge" genoemd. Stel dat een aandeel een initiële prijs heeft van $10 en u wilt 1000 aandelen kopen, dan heeft u $10.000 nodig. Als u een hefboom van 2,5 keer gebruikt, hoeft u slechts $4.000 te storten als garantie.

Bij handelen op marge is er een waarde waarmee u rekening moet houden, genaamd "Onderhoudsmarge" of eenvoudigweg "Marge".

Eenvoudige formule: Huidige Totale Waarde / (Financieringsbedrag - Later toegevoegde extra marge)

  • Huidige Totale Waarde: de huidige marktwaarde die u bezit, verandert met de marktprijs.
  • Financieringsbedrag: het geld dat u hebt geleend van de serviceprovider.
  • Later toegevoegde extra marge: later toegevoegde extra marge.

In het bovenstaande voorbeeld zou de marge bij handelen op marge zijn geweest $10.000 / $6.000 ≈ 166,7%

De meeste serviceproviders stellen een minimale onderhoudsmarge in voor hun producten. Als de marge onder deze waarde daalt, ontvangt u een melding om extra garantie te storten.

Als de marge onder de minimale onderhoudsmarge daalt, ontvangt u een melding om extra garantie te storten en wordt u geïnformeerd hoeveel dagen u heeft om dit te doen. Als u binnen de gestelde termijn geen extra garantie stort, wordt het product verkocht tegen de marktprijs, wat algemeen bekend staat als "gedwongen liquidatie"!

Sommige futures-producten (bijvoorbeeld eeuwigdurende futures-contracten voor cryptocurrencies) hebben geen minimale onderhoudsmarge. Als de marge onder de 100% daalt, wordt de positie geliquideerd en is uw accountbalans nul.

Hoeveel moet u storten als extra garantie?

V: U moet ten minste genoeg storten om de minimale onderhoudsmarge als garantie te overschrijden, maar denk niet dat dat alles is wat u moet doen!

Zelfs als u extra garantie toevoegt om de minimale onderhoudsmarge te overschrijden, kunnen sommige serviceproviders u nog steeds op de waarschuwingslijst zetten. U moet extra garantie toevoegen totdat u een bepaalde drempel overschrijdt. Stel dat de minimale onderhoudsmarge voor een aandeel 130% is en u al onder dat niveau zit en extra garanties heeft toegevoegd, maar niet genoeg geld heeft om de marge boven de 166% te brengen. Als de marge opnieuw onder de 130% daalt, moet u op dezelfde dag extra garantie toevoegen, anders wordt uw positie geliquideerd.

Conclusie

Editor: Als het niet werkt, beperk dan de verliezen en ga door.

Als u echt een neerwaartse trend begint te zien, stel dan een stop loss in en sluit uw positie.

Lees het blogartikel: [Tool Introduction] Onderhoudsmarge Calculator - Helpt u bij het Berekenen van het Knipbedrag

Informatiegebied: (Alle functies op deze website zijn gratis en worden onderhouden via advertenties en sponsors)

X
Zakelijke Samenwerking:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});