Calculator voor het Berekenen van het Shortpositie Onderhoudspercentage Bereken je shortpositie onderhoudspercentage, zelfs in ongedekte shortposities

Bereken het huidige onderhoudspercentage voor shortposities en de benodigde marge. De onderstaande berekeningen omvatten geen kosten en belastingen. Als je op zoek bent naar een calculator voor longposities of financiering, ga dan naar de Financieringspercentage Calculator.

Marge voor shortpositie:
0
euro
Marktwaarde voor verkoop:
0
euro
De berekeningsresultaten worden automatisch hieronder weergegeven zodra de gegevens zijn ingevoerd.
Onderhoudspercentage = (Marktwaarde voor verkoop + Initieel marge - Toegevoegde marge) / Huidige marktwaarde van het aandeel
= (0 + 0 + 0) / 0
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Gebruiksaanwijzing voor de Calculator voor het Berekenen van het Shortpositie Onderhoudspercentage

Als je alleen wilt berekenen wanneer het onderhoudspercentage onder het minimum zal vallen, voer dan eenvoudig de verkoopprijs en de hoeveelheid in.

Ook Ongedekte Shortposities Hebben Risico van Verlies?

Natuurlijk, shortposities nemen ook deel aan margin trading!

Iedereen die ervaring heeft met margin trading heeft waarschijnlijk gehoord van het "totale onderhoudspercentage", wat betekent dat alle handelsposities in je account worden samengevoegd in de berekeningen voor het onderhoudspercentage. Dit betekent dat zowel leningen als shortposities worden opgenomen in de berekeningen voor het onderhoudspercentage. Als het onderhoudspercentage onder de 130% daalt (afhankelijk van de regio), loop je het risico dat je posities gedwongen worden geliquideerd.

Hoewel het onderhoudspercentage cumulatief wordt berekend voor leningen en shortposities, hebben we het berekeningsmethode voor het onderhoudspercentage voor leningen al besproken. Deze keer zullen we ons concentreren op de berekeningsmethode voor het onderhoudspercentage voor shortposities.

De formule voor het onderhoudspercentage voor shortposities is als volgt: (Marktwaarde voor verkoop + Initieel marge - Toegevoegde marge) / Huidige marktwaarde van het aandeel

  • Marktwaarde voor verkoop: Marktwaarde van het aandeel toen de shortpositie werd geopend
  • Initieel marge: Marge vereist bij het openen van de positie (meestal 90%)
  • Toegevoegde marge: Later toegevoegde extra marge

Als het onderhoudspercentage onder het ingestelde minimum komt, ontvang je een melding om de marge toe te voegen en moet je dit binnen een bepaalde periode doen, anders worden je shortposities gedwongen geliquideerd!

Hoeveel marge moet je toevoegen?

Antwoord: Je moet in ieder geval het ingestelde minimum onderhoudspercentage herstellen, maar dat betekent niet dat je de marge toevoegingsopdracht kunt annuleren

In werkelijkheid is hetzelfde concept al besproken in de margecalculator. In verschillende landen en regio's gelden verschillende voorschriften, vaak moet je een bepaalde waarde overschrijden om de marge toevoegingsopdracht te annuleren, anders hebben instellingen het recht om je op dezelfde dag te liquideren!

Tot slot

Ook shortposities verhandelen is een kunst op zich

Veel ervaren spelers op de aandelenmarkt hebben al shortposities ingenomen, vooral wanneer de markt in een neerwaartse trend verkeerde. Toch zijn er veel factoren om rekening mee te houden bij het handelen in shortposities. Je moet echt weten wanneer je moet stoppen en je aan je handelsregels moet houden om succesvol te zijn in een volatiele markt.

In de toekomst, als ik tijd heb, zal ik een gedetailleerd blogartikel schrijven waarin ik uitleg hoe je de tool van de calculator voor het onderhoudspercentage voor shortposities kunt gebruiken. Blijf op de hoogte.

Informatiegebied: (Alle functies op deze website zijn gratis en worden onderhouden via advertenties en sponsors)

X
Zakelijke Samenwerking:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});